Tuesday, December 31, 2013

JOM CUTI-CUTI TIARA!

PENGUMUMAN PENTING

Berkuatkuasa serta merta mulai 26 JAN 2011 ,pihak pengurusan TBR telah melaksanakan peraturan baru iaitu tetamu yang menyewa hendaklah membeli gelang/wristband untuk menggunakan kemudahan waterpark,gym,sauna dan sebagainya.
HARGA TIKET MASUK WATERPARK boleh rujuk gambar ini

Utk penginapan 2D1N ,Tetamu akan dapat 2 gelang berlainan warna ,satu utk kegunaan petang dan satu lagik utk keesokan paginya.

Gelang boleh dibeli di Kaunter BLOK G
******************************************************************************

RM120/night (weekday)
RM150/night (weekend,public holidays,school holidays)

**tidak termasuk wristband


UPDATE TERKINI !!!
ASTRO decoder telah pon di pasang di unit kami..jadi tetamu boleh lah membawa ASTRO SMART CARD utk menonton rancangan kegemaran anda!  (perhatian : hanya ASTRO CARD biasa sahaja bukan BYOND )

Kami mohon maaf atas kesulitan tiada siaran TV sebelum astro dipasang..ini adalah kerana masalah antena utk keseluruhan blok.Harap maaf.
PERATURAN DAN SYARAT

1.Deposit sebanyak RM100 diperlukan untuk setiap malam. 1 malam rm100 ,2 mlm rm200
   Deposit TIDAK dipulangkan jika pembatalan tempahan pada saat akhir  .
  (Deposit dipulangkan jika notis pembatalan dibuat 7 hari sebelum tarikh check-in)

2. Tempoh untuk bayar deposit adalah 24 JAM dari tempahan dibuat.Jika deposit tidak diterima,tempahan dibatalkan.

3. Baki bayaran boleh dibuat semasa pengambilan kunci.

4. Masa Check in – 3 petang .Checkout -12 tengahari. (masa check-in boleh dirunding bergantung kepada kesediaan bilik)


SMS/CALL saya : 019-2616765 utk kadar sewa dan sebagainya

*******************************************************************************

P1200361
pandangan dari bilik unit saya



HIGHLIGHT
APA KATA MEREKA?? klik utk baca

IKAN BAKAR BEST..NAK MAKAN DI MANA?

Thursday, February 7, 2013

PRIMA INLAND SEA RESORT

Salam kpd pengunjung blog ni :) ! Terima kasih kerana memilih bercuti di sini ...
Tempahan utk cuti sekolah MAC 2013 dah dibuka ..

Harga masih sama  RM150/nite  utk weekend/public holiday/school holiday ,

2 mlm RM270

semak kekosongan di SINI

 *harga wristband  boleh PM saya yer


tiarabeachpromosi_primainlandresort2

damainya berehat di bawah pohon kelapa ditiup angin sepoi2 bahasa :)
jom santai2 kat sini!

tiarabeachpromosi_primainlandresort3
nak update sikit pasal management baru Tiara Beach resort...mulai December 2012 .. TBR diambil alih oleh company Best Western ..dgn itu nama baru TBR bertukar kpd Prima Inland Sea Resort.. tiarabeachpromosi_primainlandresort4


Harga tiket masuk waterpark adalah spt berikut (PM saya for best deal ) tiketmasukwaterpark2 tiketmasukwaterpark


hotelmurah
the largest's man made pool
primainlandsearesort

primainlandsearost2 tempatcutibest anak saya melepas gian lama tak pegi main situ tempatcutibest2

tiarabeachresort

tiarabeachpromosi_primainlandresort utk tempahan sms/whatsapp 019-2616765 -ana

Thursday, December 29, 2011

ALHAMDULILLAH...DAN TERIMA KASIH!

calendar1

Alhamdulillah...tempahan sepanjang cuti sekolah november dan december dah penuh...terima kasih kerana memilih perkhidmatan kami...saya sangat2 mengalu2 kan komen dan maklumbalas anda..yg elok bgtau kawan2...yg tak elok bgtau saya yer...kami cuba utk memperbaiki kekurangan yg ada .. EMEL SAYA :anamusa80 at yahoo dot com

sepanjang bulan ni jugak bulan yg plg sebok menerima panggilan telefon..saya mintak maaf kadang2 terlewat balas sms..termiss call dan sebagainya ..
sekarang saya memahami dan menjiwai org yg kerja bahagian customer service heheheh....


Review terbaik : http://miera301.blogspot.com/2011/11/cuti-cuti-ke-tiara-beach-resort.html  

Thanks again!

Sunday, October 23, 2011

JOM USHA2 SEKITAR RESORT...

weekend baru ni pegi tiara beach resort ..pegi upgrade kemudahan kat bilik..tambah apa yg patut dan tukar apa yg perlu ...pastu gigih round amik gambar tengahari rembang ..nak promote punya pasal..kite bagi gambar the latest !
tiara beach resort ada buat sedikit improvement kat waterpark  ...mereka cat baru dan tambah area utk kids main!air pon nampak jernih elok jer...pada saya ok la utk resort bertaraf 3 bintang ..
kepada yg belum pernah sampai sini..boleh la cuba ...riangkan anak2 anda tanpa merabak kan poket seluar anda hihihihihih  >>>percutian hebat pada harga jimat la katakannnnnn :)

gambar2 ni diambil guna henpon sajer... tanpa sebarang editing..just letak watermark ja ..

seperti biasa..
ni view dari bilik saya ..kalau buka tingkap tu leh dengar bunyi waterfall
tiara1

view yg di zoom sedikit
22102011057

22102011063
sunbathing area

22102011064
waterfall with spiral slides...

22102011065
beach cafe

22102011066
inflatable play balloon..aiman dah berani main ni...

22102011068
kids paradise ...

22102011069

22102011070

22102011071

22102011072
fish spa ... (dgn wristband RM15 utk 30minit)

22102011073
foot massage .. (dgn wristband rm35 utk 40 minit)

22102011074
gian lah mereka ..mama tak bawak swimming suit..tak plan utk mandi manda pon lagik..nanti2 lah yer anak2 sekalian..


22102011075
main volleyball dlm air...

22102011076
yg ni yang baru tambah..pirate ship! ..

22102011077


22102011078

22102011079
lagi slides utk kanak2 ..

22102011080
"volleyball court" ..ada dua..

22102011081
utk aktiviti family day etc.


22102011083

22102011084
damainya rasa...time ni tak da orang mandi lagik


untuk bilik pulak...utk kesenangan kami telah menambah satu tilam single 3 inci dan 2 bantal tambahan ..
kami jugak menggantikan cerek yg lama dgn cerek baru utk menjamin kebersihan air yg dimasak..
22102011060
cerek baru :)


jadi...anda tahu apa nak buat selepas ini?
tempah sekarang 019-2616765 - ana
deposit rm50 sahaja utk pengesahan tempahan

Monday, June 20, 2011

MEDAN IKAN BAKAR KG TELOK PASIR PANJANG,PORT DICKSON

sempena nama cuti sekolah....walaupon anak belum sekolah..nak gak menyebok sama ..tak gi jauh2 pon..sekadar ke Tiara Beach Resort

sebelum terjun mandi manda...kite gi jalan2 cari makan...kali ni kami gi cuba tempat ikan bakar dekat ngn tiara ..medan ikan bakar kg telok pasir panjang..
DSC06756
ni dah tak panas sangat ni..kami dah nak balik pon..masa mula main tu..uishhhhh panaasss..tapi gigih gak layan..
aiman paling seronok...kali ni dia try slide dewasa punya...bapak dia pon takut nak naik..aiman berani
bapak tunggu kat bawah jer tengok dia ..lagi pulak sejak dia gi kelas swimming..dah pandai jaga pernafasan dalam air...
DSC06755
meriah...petang tu start ngn senaman dalam air...ada la 2 instructor kat depan tu....aku tengok jer aihhh ngn jaga si aisya tu...asyik nak gi ke tempat dalam jer...kat kolam kanak2 dia tak nak main

6 lifeguards dok jaga area sini saja….jaga org masuk tak pakai wristband..jaga kanak2 tak bg pegi tempat dalam…ada jugak yg tak pakai wristband..derang tak perasan tak per lah


ok..ni cerita jalan2 cari makan
kali ni kami pegi medan ikan bakar,kg telok pasir panjang
cara nak pegi (malas nk lukis map huhu)

1.keluar dari tiara..amik kiri hala ke pasir panjang
2.terussssss jer sampai nampak tokong cina kat depan  ..belok kanan
3.pastu terus jerrrrrr..sampai lepas kem plkn ...terus sket lagik..sebelah kanan ada tulis medan ikan bakar...
4.parking kete..masuk carik ikan ..oder nak masak apa..pastu lepak tunggu oder :)



DSC06746
Gerai no 3..kami pilih ikan pari ..utk masak asam pedas..saja tak nak makan ikan bakar


DSC06744
Sementara tunggu makanan masak tu..korang leh ler pi lepak kat jeti ..beromantika de amor ..ni time air surut…tak cantik sangat ler
DSC06750
asben yg tak de keja..leh amik gambar bini dan anak2 dari pelbagai pandangan hikhikhik

DSC06748
Hahaha tak dak keja laki den…
DSC06749
Dan lagik…time ni tengahari tak ramai ler sangat..malam2 ramai kot..tak penah datang malam

DSC06752
Asam pedas ikan pari…bagi aku ok jer..boleh makan..nak kata tak sedap tidak la pulak..asben kata tak leh lawan asam pedas melaka….sabau jer la….
DSC06751
Sup sayur campur…utk anak2..tapi aku yg belasah ….utk rm3.50 semangkuk ni berbaloi sgt lah..mcm2 ada

DSC06753
lebih dari cukop hidangan utk kami ..anak2 makan main2 saja ..
DSC06754


Total makan ..ok la kot…asam pedas tu dpt 7 ketul ikan pari..aku makan seketul..asben 3..lebih 3 ketul bwk balik…

korang2 yg pegi tiara tak tau nak makan mana...boleh cuba drive mai sini yer....lbh krg 6 km kot..agak2 jer ni hehe..

Monday, February 14, 2011

APA KATA MEREKA?

Saya  letak komen yg saya terima melalui email dan maklumbalas di forum ,
Kena ambil perhatian yer…ni pendapat mereka….seronok atau tidak bergantung kepada individu..ni pendapat masing2 …

Tetamu yg menyewa 3-4 feb (raya cina) ..dan nak terus booking utk cuti sekolah nnt pulak..gara2 anak tak puas main
testi3
“Salam,


Thanks... akak sekeluarga seronok dengan percutian di Tiara PD. Just to inform that akak bayar RM80 pada Makcik Misyatin. Duit refund RM50 boleh tak akak gunakan untuk deposit for next stay @ 12/3 - 13/3.”

Tetamu 1-2 feb..dia rajin tlg update kan saya lagi pasal wristband tu
testi
“Puan,


Bayaran gelang telah pun mula berkuatkuasa bulan Feb 2011. Saya dimaklumkan tiada lagi pemberian gelang percuma diberikan walaupun membuat tempahan bilik dengan pihak TBR sendiri.


Saya telah pun kembali ke KL semalam dan bilik studio F-3-22 memang best dari segi lokasi... hopefully kalau ada peluang lagi, saya akan call puan...


tq..”


Kak ina dari johor,5-6 feb (forum cari) ..
tiarabeach2
“Ari ahad lps baru blk dari TBR, ambik studio room dgn biscuit_marie, biliknya mmg selesa n agak besar...wpun check in lambat tp owner baik n lebih kurang... tak rugi ambk dgn dia... cuma tk puas main air cz ramai org..”

**biscuit_merie >>refer kpd nick saya
Ok..haritu k.ina lewat check in 30 min..mintak maaf sgt2…sbb minggu tu mmg runner dan cleaner kelam kabut ..cuti panjangkan..harap pas ni tak terjadi lagi mcm ni..

Check in awal dibenarkan dgn syarat ..”bilik dah ready awal,boleh request check in sblm kul 3pm” dgn kata lain..kalau hari sebelum tu tak de org bermalam..boleh la check in awal..kdg2 org sblm tu checkout kul 1pm..Itu yg takut tak sempat

Komen utk TBR …
tiarabeach
“Aku baru abis bercuti di TBR 3&4 Feb cuma tak ambik bilik tt lah sebab dah penuh ... cuma nak bagi testi kat sini TBR memang best lah parking senang ... budak2 nak mandi pun tak takut, pool safe guard ramai bersedia je nampak budak2 nak lemas standby nak terjun ... overall tempat pun bersih ...
Sapa2 nak bercuti ke PD leh lah gi TBR ...


p/s next time kalau ada rezeki tt aku book dengan tt lak yek .. “
**tt =tuan tanah/tuan punya topik


ni pulak sue yg baru stay pada 9-10feb baru ni..
tiarabeach3

dari dyla
testi2


TERIMA KASIH BYK2.kepada yang memberi sokongan ..dan menyampaikan iklan kpd rakan2/saudara (^___^)

Hanya Dia mampu membalas ..